2016/05/25

Nová spolubývajúca

Nová spolubývajúca od výrobcu EPLine/EPLine cz.

EPLine/EPLine cz dováža do Českej republiky svoje originálne, kvalitné hračky od leta 2008. Ich hlavným cieľom je ponúkať zaujímavé, cenovo dostupné  hračky pre malé aj veľké deti. Produkty sú veľmi rozmanité. V ponuke majú detskú drogériu od známych rozprávkových postavičiek/detskádrogerie cz, vankúšiky/polštářkycz, stavebnice/stavebnicecz, odrážadlá/odrážedlácz, zvukovéhračky/hračkyse zvuky cz, kreatívnesady s pieskom/kreatívnisady s pískem cz,  robotickéhračky do vody/magická robovíla cz alebo vozidlona cesty/vozidlona cesty cz a mnoho ďalších kúskov, ktoré ulahodia nejednému detskému/dospeláckemu oku...

Už dávnejšie rodičia premýšľali, že by sme si mali zadovážiť akvárium s rybičkami. Ale následne si uvedomili, že je to finančne a časovo náročné, ak chceme mať dobré vybavenie spolu so zvieratkami. Tak z nápadu zišlo. Po dlhej odmlke sa našla alternatíva.

Naša nová spolubývajúca potrebuje k svojej činnosti len dve alkalické batérie typu A76 (LR44), pričom balenie obsahuje štyri takéto batérie. Čo som veľmi ocenil, pretože hračka bola okamžite prístupná. Ihneď som si ju zamiloval. A keď som zistil, že sa môže hýbať,  bola ROBOkorytnačka/ ROBO želva oveľa atraktívnejšia. Hýbe sa ako živá. Chodí, pláva a vo vode sa automaticky aktivuje.


Jedná sa o hrací set (playset).


Po otvorení krabice som v hracom sete našiel. Jednu ROBO korytnačku (v sebe už mala 2x batérie), náhradné 2x batérie A76 (LR44), plastové skladacie akvárium, plastovú dekoráciu v tvare skaly, hadicu, návod v CZ/SK/ANJ.


Rozmery korytnačky sú cca v cm (dĺžka, šírka, hrúbka).


Na panciery má korytnačka v strednom rade a v spodnej časti dva karbonové senzory (čierne výčnelky), ktoré slúžia k aktivácií pohybu. Ich stlačením sa korytnačke začnú hýbať plutvy. Po 6-12 sekundách sa zastaví. Ak ju chcem dať do pohybu musím tieto senzory opäť stlačiť.


Na druhom obrázku sme s krížovým skrutkovačom dali dole kryt. Pod ním je úložný priestor pre 2 batérie A76 (LR44), ktoré sú dookola chránené silikónovým tesnením.

Rozmery plastového akvária sú cca v cm (šírka, výška).


Pre použitie hracieho setu som pomáhal strážiť korytnačku, aby mi počas mamičkinej prípravy plastového akvária náhodou neutiekla. Plastové akvárium si najprv rozložila. Rozbalila plastovú hadicu a začala ju vsúvať cez horný otvor na plastovom akváriu. Nakoniec spojila oba konce plastovej hadice.


V návode píšu, že tento set je pre deti od 3+.  Ale dokážu sa sním výborne zahrať aj menšie deti – ako som ja (20 mesiacov). Akvárium je stabilné ale mojou zvedavosťou a hravosťou som dokázal stlačiť bočnú stenu a vyliať vodu. Behom hodiny hrania sa u nás udialo veľa vecí. Ja som bol šťastný, korytnačka sa hýbala v mojej ruke, mamička nestíhala dolievať vodu,  minimum vody v akváriu, vytekajúca voda z akvária na dlažbu, veľké jazero na zemi, ja mokrý a nakoniec sme skončili s celým setom vo vani. Korytnačka si užívala slobody a kačičky plávali v plastovom akváriu.


Ak chceme plastové akvárium vylepšiť môžeme si dať do neho mušličky z dovolenky a pod neho si schovať ďalších morských kamarátov. Spolu s mamičkou sme zistili, že pre korytnačku a jej plávanie v akváriu je výška vody minimálne 2cm = 3l. Maximum, ktorý sme považovali za bezpečný je 9 cm = 12l.

Korytnačka sa vo vode automaticky zapne a začne plávať - cca 4 minúty. Potom sa vypne. Ak ju chceme opätovne zapnúť musíme ju vybrať z vody na 5 sekúnd, jemne ju otrepať a znovu vrátiť do vody.

Rozmery plastovej dekorácie skaly sú cca v cm (dĺžka, šírka, výška).


Z plastovej dekorácie sa vie korytnačka sama zošuchnúť. Vo vnútri je pre ňu bezpečný úkryt.

Aby našej korytnačke nebolo smutno môžem si rozšíriť korytnačiu rodinku o ďalšie samostatnepredávajúce korytnačky v rôznych farbách/samo prodejná želva cz. Alebo jej urobiť spoločnosť rybkou/rybky cz, svietiacourybkou/svíticí rybacz.



Pre väčšie deti je možné zakúpiť aj Roborybku/Roborybka cz na diaľkové ovládanie.


Môžete sa pozrieť aj na video recenziu EP Line ROBO Korytnačky TU.
Ben a mamička Sima 
 

6 komentárov:

  1. Drahá SiMa, ďakujem za krásny komentár!:) a teraz k článku: som naozaj prekvapená, čo všetko v dnešnej dobe dokážu vymyslieť. Detičky majú náhradu aj za zvieratko..neuveriteľné:) Teším sa, keď raz budem nakupovať hračky pre baby:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milá Jennifer,
    v obchodoch a nehovoriac o dostupných produktoch na nete je výber neskutočný. Už, si začíname s manželom pripadať, že náš dom sa stáva veľkým hračkárstvom. Všade kde sa pozrieme sú položené veci nášho Beníka. Veľa vecí sme dostáli a dostávame. A sem-tam doprajeme nášmu synčekovi aj my. Lebo máš pravdu, aj my sa tešíme z kupovania hračiek. Ale väčšinou sa o väčších hračkách rozhodujeme a vyberáme spoločne.
    PS: No v jednom sa nezhodneme a to, že záhradný domček čo patrí von máme doma v obývačke. Pretože manželovi to je Ľúto aby nevybledol na slnku.
    A korytnačka je ozaj zatial náhrada. I keď máme v záhrade psíka ale nášho Bena sa bojí a teda syn len za ním uteká a kričí aby stál.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. viem si to predstaviť:) keď tie hračky sú také lákavé...ja som v tomto asi večné dieťa a už teraz viem, že im do budúcna neodolám a občas niečo pekné určite kúpim:) Ale treba sa o kúpe radiť spoločne, presne ako píšeš.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, viem ze su to uz 4roky a mozno uz ani blog nemas a ak mas, tak budem rada za skusenost...natrafila som na tvoj clanok o korytnacke, mam mozno ju kupit z druhej ruky (podla popisu majitelky je v dobrom stave) a tak si hladam o ne dake info....ako ste s nou boli spokojni, nepokazila sa prirychlo, a mozeme ju vyuzivat aj vo vani? Ked drobec nenacika, tak je vcelku cista, penove pripravky nedavam..:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krasny deň Miruš, dakujem za reakciu na clanok (je pravda nestiham uz tolko pisat deti a casu je malo). Ale rada poradim ak mozem. Korytnacku mame stale az na jedno auky na plutvicke co najmensi trocha rozkuskusol ale dali sme ju doporiadku.
      Vo vani je to idealna hracka.my ju milujeme dokonca aj v bazene už s nami bola. Len treba vzdy byt pri dietatku ked sa s nou hra (aby ju nerozkuslo). Co sa tyka z druhej ruky skuste si skontrolovat aby tam boli plutvicky ok, senzor fungoval a na baterka h aby nechybala tesniaca gumicka. Ak vsetko ty bolo ok asi by ma este zaujala cena novych a ponuka, ktoru dava terajsia majitelka. Ak by tam rozdiel v cene bol maly osobne bu som sla do nove, ak sa o nu pekne starate dlho vydrzi ako nam doteraz🥰.budem sa tesit na Vasu malu spolubyvajucu.

      Krasny den a vela zdravia
      SiMatula

      Odstrániť