2017/07/12

Hľadáme odrážadlo a našli sme víťaza! Je to FIRST BIKE.

Bezkonkurenčne zvíťazil FIRST BIKE /FIRST BIKE (de) (designed in Germany). Po celom svete získava prestížne ocenenia.Vo včerajšom článku Hľadáme odrážadlo a našli sme víťaza! som Vám spomenula naše kritéria.
https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html


Rekapitulácia kritérií a realita vybraného FIRST BIKE(sk)/FIRST BIKE (de) odrážadla.

Ø  Minimálna výška sedadla 31 cm.

https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html

Min. poloha sedla 34,5cm ALEadaptérom LowKit ™ min. 30,5cm. Zníži odrážadlo, až o 4cm. Tento adaptér je vhodný do veku 2,5 roka. My ho ešte stále používame. Záleží od výšky dieťatka. Je naň záruka 5 rokov. Tu môžete vidieť originál video montáže LowKit ™ znižovacieho adaptéra.

Ø  Aby vydržalo čo najdlhšie a nekupovali sme ďalšie väčšie odrážadlo.

Je vhodné pre deti 22 m+ (s adaptérom LowKit ™ )  do 5 rokov. Najvyššia poloha sedadla je 44,5cm.

Ø Maximálna  hmotnosť odrážadla 4kg – ľahká, ale pevná konštrukcia.

Váži 3,9 kg aj s bubnovou brzdou. Teraz vidíme, že váha odrážadla je dôležitá pri výbere, pretože Ben nemá problém si ho pekne položiť zodvihnúť zo zeme. Ručná brzda Safety Stop je na tomto odrážadle veľké plus. Ak by dieťa išlo s kopčeka má možnosť si pribrzdiť. Náš Ben by si ju bol stále pridržiaval, ale hneď pochopil ako funguje brzdenie a že zadné koleso sa nehne. Zadná bubnová brzda má sklokeramickú vložku, ktorá je ukrytá a zabezpečuje bezpečie vášho dieťaťa v akomkoľvek počasí. Ručná brzda sa dá prispôsobiť podľa potreby vášho dieťatka. Viac môžete vidieť vo videu (originál od FIRST BIKE).

Konštrukcia HIGH-TECH RÁM je naozaj ľahká, dobre sa drží. Je vyrobená zo sklolaminátového polyamidu, ktorý je vysoko odolný, ľahký, pevný a pružný (chráni detskú chrbticu pred otrasmi na nerovnom teréne). Môžete vidieť aj v originálnom videu v čase 1:35 je testovaný dospelým človekom aké zaťaženie vydrží (100kg). No, ja takéto testovanie radšej predvádzať nebudem. Nedokázala by som cielene niečo zničiť. Dúfam, že mi odpustíteJ. Veľké plus je, že na tento rám a vidlicu majú doživotnú záruku. Maximálna nosnosť je do 35kg. Na ostatné časti je záruka 5 rokov.

Ø  Nafukovacie kolesá.

https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html

Špičkové nafukovacie pneumatiky od Schwlabe. MODEL STREET - s jemnejším vzorom (ako na trekové bicykle), vhodné do mesta, parkov, spevnené cesty.

MODEL CROSS(sk)/FIRST BIKE (de) je náš výherný model. Vybrali sme si ho preto, že má pneumatiky s hrubším vzorom. Vhodné pre off-road terén teda na každý terén. Rozdiel medzi MODEL STREETMODEL CROSS(sk)/FIRST BIKE (de) je len vo vzore. Je pravda, že MODEL STREET ak chcete mať čisté kolesá stačí len utrieť handričkou. MODEL CROSS, vyčistíte kefkou na zuby (pracnejšie čistenie) ale za to nám príde pre našu rodinu praktickejší.

MODEL RACING / LIMITED - balónové pneumatiky Big Apple poskytujú max. komfort (pasívne odpruženie, menší valivý odpor). Vhodné do akéhokoľvek terénu.

Každý model dopĺňajú aj blatníky, čo považujem za veľké plus. Keďže sa nám mláky nevyhýbajú. Bez údržbové ložiská robia koleso kvalitnejším – najmä pre nášho ocka.

Ø  Bezpečné riadidlá (aby sa nedali točiť360˚, žiadne skrutky, výčnelky).

Riadidlá sa nikdy nepretočia. Vďaka ich konštrukcii, ani pri veľkej rýchlosti a náhlom stočení na maximum doprava alebo doľava nedôjde k nehode. Sú pogumované ako na ruky tak aj z bokov. Pomáhajú držať smer presne ako sme zvyknutí aj u NICKO2v1. Skrutku zakrýva plastový kryt. Je úplne bezpečný, žiadne ostré hrany, výčnelky. Sme veľmi spokojní.
https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html

 

Čo má FIRST BIKE navyše a čo sa nám na ňom páči?

 „KONSKÉ“ SEDLO tak ho nazývajú. Príde mi veľmi pohodlné, prehĺbené ergonomicky tvarované, pogumované, z ktorého sa Ben nezošúchava dopredu ani dozadu a pekne je v ňom usadený. Sem-tam sa mu stalo, že oň zachytil tepláčikmi. Jednoducho sa nastavuje bez náradia. Len sa povolí plastová (z tvrdého plastu) skrutka a nastavíte si výšku akú chcete. Najnižšia poloha sedla 34,5cm (s adaptérom 30,5cm) Najvyššia poloha sedla 44,5cm. Ako nastaviť výšku sedadla Vám môžu pomôcť aj tieto fotografie.

https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html

Vhodné nastavenie sedadla na odrážadle. Nôžky by nemali byť priveľmi pokrčené (sedlo priveľmi nízko alebo odrážať sa na malom odrážadle) a na druhú stranu by sa nemalo chodiť po špičkách (sedadlo je vysoko, veľké odrážadlo). Správna poloha je vtedy keď má dieťatko nôžky mierne pokrčené.

 

„REFLEXNÉ SAMOLEPKY“  až pri písaní tejto recenzie som si uvedomila, že ich ešte nemáme nalepené. Bolo mi ich ľúto nalepiť, pretože náš Beník odliepa všetko. Keď som zistila, že sú reflexné, šup a už ich máme. Beníkovi vysvetlím, že je to pre jeho bezpečnosť aby bol dobre vidieť. 

https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html

 

Zaujali nás farebné prevedenia či už odrážadla alebo jednotlivých doplnkov.

Na odrážadlo FIRST BIKE si máte možnosť dokúpiť aj doplnky ako LowKit ™ znižovací adaptér, zvonček, košík, reflexnú vestičku, helmu(prilbu). Nezabudnite, že prilba je pre nás cyklistov veľmi dôležitá a preto je vhodné učiť deti už od mala. Bez prilby ani na krok!

Naša realita testovania a vozenia na FIRST BIKE(sk)/FIRST BIKE (de)

https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.htmlhttps://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html

V prvom rade musím pochváliť firmu FIRST BIKE (sk)/FIRST BIKE (de), že majú výborný návod v papierovej forme a v podobe montážnych videí. Montážne video FIRST BIKE, montáž adaptéra, montáž brzdy, montáž doplnkového koša, montáž zvončeka.

 

 

Rozmery FIRST BIKE CROSS cca v cm.

https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html

Čo viacej dodať sme nadmieru spokojní s výberom a hlavne, že náš Beník si odrážadlo užíva a robí dennodenne pokroky. Postupne sa s ním prechádzal až po nebojácne púšťanie, odrážanie v rôznom teréne. Jeho sebavedomie v koordinácií pohybov a radosť stále napreduje.

 

V Beníkovom mene by sme radi poďakovali za splnenie (nášho) sna FEEDO.SK, babičkám, dedkovi a nám:).
https://simatula.blogspot.com/2017/07/hladame-odrazadlo-nasli-sme-vitaza-je.html

A toto video len pre zaujímavosť :) (Rozprávanie o FIRST BIKE za veľkou mlákou.)

 Aké odrážadlo máte vy? Ste s ním spokojní?

PS: na našom home videu sa ešte pracuje:)

Krásny deň Vaša
https://simatula.blogspot.sk/

0 komentáre:

Zverejnenie komentára