2016/09/01

Woody vláčiko-dráha v tvare osmičky alebo mama, vlak, uluulu

Bývame blízko vlakovej trati v nemalej dedinke na Slovensku. Tak sme si zvykli, že sme nevnímali kedy vlaky prechádzali alebo zastavovali na blízkej železničnej stanici. Ale všetko sa zmenilo, keď náš Beník vyrástol a začal pozerať von oknom. Sleduje svet a počúva zvuky, ktoré prichádzajú z vonka, i keď je nepriaznivé počasie a nedá sa ísť von alebo v čase, kedy sa zobúdzame či zaspávame. Aby nemusel len tak pri okne stáť, vymyslel si, že bude pohodlnejšie sedieť na niečom, čo ho udrží a bude môcť tak byť ako dlho bude len chcieť. Sedáva na svojej obľúbenej stoličke, na nádobe s kockami od WOODY (ak sa s kockami práve nehrá) a sleduje vláčiky, autá, lietadlá, vtáky.


Beník je taký typický chlapec, zaujímajú ho veci čo majú kolesá (kruhový tvar) ,,kolo, kolo,, ako on sám hovorí, rôzne náradia, dopravné prostriedky... Keď počuje alebo vidí vláčik, vlakovú stanicu, hneď sa mu vybavia asociácie vlak, „ululu“ (uhlie), „kolo“, „ujo“, „teta“, „deti“. Je to jasné. Má rád vláčik, ktorý vezie uhlie alebo ľudí a má kolesá. Preto sme radi, že Vám môžeme otestovať a následne popísať hračku, ktorú si zvolil on sám. Samozrejme, že sme to aj my rodičia museli postrehnúť a sledovať, čo by ho asi tak bavilo, čo sa mu páči a čo má rád.

Po vlastnej a hlavne výbornej skúsenosti so značkou hračiek od Woody (fúrik, šnurovacia šatníková skriňa – chlapec, kocky farebné v nádobe, drevené kocky prírodné v kartóne)  sme sa opäť rozhodli pre túto značku. A urobili sme dobre. Našli sme krásnu sadu vláčiko-dráhy v tvare Osmičky so 40 dielmi.

V ten deň, kedy nám priviezol pán kurier balíček, sme boli práve mimo mesta. S manželom sme sa zhodli, že keď prídeme okolo obeda domov dáme Beníka spinkať a až potom mu odovzdáme veľký balíček s prekvapením. Ale u nás to bolo nakoniec tak, že rodič mieni a Beník mení. Zaspal nám v aute na 15 minút čo znamenalo, že sa nabil a plný energie mohol pokračovať v hraní sa. A teda z nášho rodičovského relaxu (spánku) nebolo nič. Ale tá Benova radosť a úsmev nahradila všetko, keď zistil, že mu prišiel balík a čo je v ňom ukryté. Hneď si hovoril „vlak“, „ululu“„kolo“. Vedeli sme, že je vo svojom živle.

Táto krásna drevená sada vlačiko-dráhy v tvare Osmičky je vhodná pre deti od 3 rokov ale výborne sa s ňou vyhrá aj mladšie dieťa (náš syn má 22 mesiacov). Čím bude starší, hra   bude stále poskytovať dostatok priestoru pre jeho rastúcu kreativitu, zvyšujúcu náročnosť pri skladaní dráhy… Hru je možné kombinovať s inými hračkami podľa vlastnej fantázie dieťaťa.

V krabici sme našli pekne uložené menšie dve krabice, v ktorých bolo zabalených 40 častí. 

Jedna krabica obsahovala tri sáčky:
prvý sáčok - mašinku (červená), 2 vagóny (zelený, modrý), autíčko (červené),
druhý sáčok - 3 drevené dopravné značky, 2 domy, 2 železničné stĺpy,
tretí sáčok - 7 stromov (zelené), 2 strechy k domom (modrá, červená), 4 členná rodina (otec žltý, mama modrá a 2 deti oranžové).


Druhá krabica mala dva sáčky a poskladaný mini katalóg ďalších hračiek od firmy Woody.
V prvom sáčku - 16 obojstranných poloblúkových drevených koľajníc.
V druhom sáčku - 2 jednostranné, rovné, dlhé drevené koľajnice a dvojdielny most.


Čo sme si s manželom ihneď všimli, že hračka Woody nás nesklamala svojou kvalitou dreva a prepracovanými detailmi.
Ako náhle sme všetko vybrali z obalov Ben bol zaujatý hrou. Pár dní a niekedy aj teraz je nesvoj, keď sa vláčik odpojí od vagónikov alebo sa mu ich nedá spojiť k sebe kvalitnými zaoblenými magnetmi. Učí sa trpezlivosti a tiež si poradiť v takejto situácií. Keď to nejde na jednej strane, musí vagónik otočiť alebo mašinku presunúť na druhú stranu, aby boli magnety natočené opačnými pólmi k sebe (aby sa priťahovali).

Rozmery vláčiko-dráhy v tvare osmičky sú cca v cm (dĺžka, šírka, výška).


Tejto hračke sme prepadli aj my rodičia a skúšali sme aké trate sa dajú vytvoriť z tejto sady.

Rozhodli sme sa na Feedo.sk hľadať príslušenstvo pre drevené vláčiky od značky Woody.  Našli sme však len sady ale nie samostatné koľajnice alebo vláčiky. A tak sme pátrali ďalej, či nepasuje iná značka drevených vláčikov. Značky BRIO alebo BigJigs Toys majú v ponuke koľajnice rôzneho tvaru. Oslovila nás značka BigJigs Toys. Produkty je možné kombinovať so všetkými ostatnými drevenými železničnými dráhami na trhu. Aspoň to tak tvrdia, tak sme sa rozhodli sadu koľajníc zakúpili a otestovať s našou sadou od značky Woody.

Objednali sme si Drevené koľajnice s 25 dielmi od BigJigs.

Boli sme všetci očarení krásnou škatuľou, množstvom a variabilnosťou koľajníc od tejto Anglickej značky. Ihneď sme skúšali, či naozaj ich tvrdenie je pravdivé. A zistili sme, že hovoria pravdu. BigJigs sa dá kombinovať s našimi drevenými koľajnicami od Woody.


Na fotografii vidíme sadu 25 koľajníc. (6 koľajníc je obojstranných sú v hornom rade zľava doprava, ostatné sú jednostranné).
Milo nás prekvapilo, že v tejto sade sme našli aj dve koľajnice, ktoré majú na oboch koncoch rovnaké zámky, každá iné. Čo umožňuje zvýšiť variabilnosť skladania tratí.


Kvalita dreva nebola až taká prekvapujúca. Big Jings koľajnice (vyrobené v Indonézii) sú veľmi ľahké a z estetického hľadiska sú menej precízne spracované (nedofrézované drážky, žlté fľaky, nerovnomerný povrch) oproti koľajniciam od Woody (vyrobené v Českej republike, ktoré sú zaradené do programu ,,bezpečné hračky,, - SAFE TOYS). 


Takéto drevené hračky sú výborné na zdokonaľovanie jemnej motoriky, rozvíjajú predstavivosť, vedú dieťa k tvorivej hre. Behom týždňa aj náš chlapček, už vedel poskladať a vytvoriť dlhú cestu pre vláčik. Už niekoľko týždňov sa hráme s vláčikom každý deň, či je to hneď po spánku alebo pred ním.

Blížia sa synčekové narodeniny a my vieme, čím by sme ho určite potešili. Bolo by to príslušenstvo k drevenému vláčiku. Zaujala nás násypka a drvič na uhlie od BigJings, závory s prejazdom od BigJings, depo pre drevené vláčiky od BigJings alebo veľký žeriav od BigJings.

Milí rodičia, táto krásna hračka by nemala chýbať v žiadnej chlapčenskej izbičke.

Krátke video z testovania TU.
PS: naša naj rozprávka Chuggington Veselé vláčky.

Pekný deň

Sima a Ben
 

0 komentáre:

Zverejnenie komentára