2017/03/11

Spomienková stena so sadou Pop Art Print Paintings od Baby Art

V našom hniezdočku bývame, už viac než dva roky, stále je čo dokončovať. Preto sme sa pokúsili otestovať niečo úplne iné ako hračky, či potreby pre detičky, ktoré by sme využívali každý deň.

Rozmýšľala som, čo také by mohlo pomôcť vytvoriť láskyplný, milujúci DOMOV s pocitom  dôležitosti pre každého člena našej rodiny.

Ako sa hovorieva, že máš DOM ale to neznamená, že máš DOMOV.
           
Pred dvoma rokmi som prvý krát za pomoci farby na detské odtlačky od PETITE&MARS urobila odtlačok ručičky a nožičky nášho malého Beníka do jeho spomienkovej knižky. Bol to neopísateľne krásny zážitok pre mňa ako mamu, ktorá vidí ako jej synček rastie pred očami. A najmä pre Beníka, ktorý mal z toho takú radosť, že sme vytvárali jeho odtlačky na papier ešte niekoľko krát, zábavka na celý deň. Pre veľký úspech sa k tejto aktivite spätne vraciame. Tento rok bol na rade Alex. Neveriacky sme farbu najprv otestovali Alexovou nožičkou na skúšobný papier. Farba bola a je funkčná do dnešného dňa. Odtlačok sa vydaril. A tak sme mohli ísť na ostro. Pre Bena to bol opäť zážitok. Keď som uvidela rozžiarenú tvár a oči nášho Beníka, hneď sa mi vynorila spomienka na moje odtlačky rúk, ktoré som vytvorila v mojej izbe počas štúdia na VŠ. Tiež som bola radosťou bez seba. Ani to nedokážem opísať, aký som mala pocit z vlastnej skúsenosti z odtlačky a Beníkovej rozžiarenej tváre. Neviem, čo ma to napadlo, ale natrela som si ruku, išla som do obývačky a hneď na prvú voľnu stenu som ju odtlačila. Mali ste vidieť Bena. Bol taký prekvapený a šťastný a len rozprával s úsmevom na tvary. ,,Mama, uka.“ Ďalšia ruka na stene bola Beníkova. To bolo radosti. Vstaval na kreslo a prikladal si svoju ruku na svoj odtlačok. Neskôr počas dňa pokrikoval a ukazoval koho sú odtlačky. Keď prišiel náš ocko z práce čakalo ho milé/nemilé prekvapenie. Bol rád, že má Beník z toho takú radosť a neváhal sa pridať k našim rukám. Za pomoci ocka sme odtlačili aj Alexovú ručičku. Ocko držal Alexa na tigríča a ja pritláčala ruku na stenu. Pri Alexovi to bola troška iná káva, lebo mal stále ruku zovretú v päsť a on nerozumie pokynu vystri ruku.

Dni ubiehali, Beník pokrikoval koho sú tam ruky a mne tam stále niečo chýbalo. Náhodne som bola na nákupe v nemenovanom obchode Pepcu. Objavila som tam veľmi lacné (plastové) rámiky s nápisom family. To bolo ono. Ben s ockom zavesili fotorámik nad odtlačky. To ale bola pre Beníka senzácia. Pomáhal, cítil sa byť dôležitý. Ale tým nechcem skončiť, pretože stále som nebola spokojná. Och tá ženská nespokojnosť.

A v tom som to našla  Baby Art CREATIVE BABY SOUVENIRS. Konkrétne Farebné plátna pre odtlačok Pop Art Print Paintings.


V tomto testovaní sme boli zapojení úplne všetci aj vrátane nášho ocka. Spoločnými silami sa denno-denne pokúšame vytvárať príjemnú atmosféru DOMOVA. Aj vďaka tomuto testovaniu sme dali priestor pre naše deti, ktoré si môžu teraz (zatiaľ Ben) ale aj do budúcna pripomínať, že sme rodina a každý je dôležitý, na každom nám záleží, spolu dokážeme viac ....

Táto farebná sada Pop Art Print Paintings, je vhodná pre deti od 0m, je bezpečná a dermatologicky testovaná. Ale POZOR! Po realizácií je treba deťom umyť ruky/nohy. 
Pamiatku na celý život vyrobíte do 2 minút. Odtlačok na plátne schne 2 hodiny.


Farebná sada obsahuje:

  •  štyri rôznofarebné plátna natiahnuté na drevených rámikoch (s háčikom na zavesenie),
  • štyri biele farby v tube (s plastovou poistkou), 
  • valček na rozotrenie farby,
  • obrázkový manuál, 
  •  letáčik s ďalšími produktmi.


  Rozmer plátna je 20cm x 20cm x 1,5cm.


 



Ako to všetko zrealizovať, a čo si treba nachystať?

Pripravte si:
-          - do steny si navŕtajte skrutky (klinčeky),
-          - odbaľte si zafóliované rôznofarebné plátna,
-          - vytiahnite plastovú poistku z bielych túb.






Realizácia
  • pozrite si Demo od Baby Art na výrobu odtlačkov,
  • položte si plátno lícom k sebe, s háčikom na zavesenie nahor,
  • vytlačte na ruku bielu farbu z tuby,
  • najprv na dlaň a potom na prsty, 
  • rozotrite farbu valčekom, 
  •  ruku položte na plátno,
  • pritlačte jednotlivé prsty,
  • môžete si pomôcť druhou rukou zo spodu plátna,
  • dajte ruku preč z plátna,
  • odtlačok vašej ruky/hony je hotový,
  • pre istotu zaveste plátno na stenu aby deti nezničili obrázok,
  • umyte si ruku s mydlom pod tečúcou vodou,
  • uzavrite tubu z farbou,
  • nedotýkajte sa odtlačku na plátne - schne 2hodiny
  • Vaša spomienková stena je hotová.


Ani sa nenazdáme a deti vyrastú. Avšak spomienky na ich malé rúčky/nožičky ostanú dekorovať vašu obývačku. S touto sadou a mnohými inými produktmi od BabyArt CREATIVE BABY SOUVENIRS sa môžete vždy vrátiť a spomínať akí boli maličkí, ako potrebovali naše povzbudenie, držanie za ruky počas prechádzky, pohladenie, ... Deti si určite spomenú, ako ste to spolu realizovali. Sú to nezabudnuteľné chvíle pre celú rodinu. Často si na to spomenieme a hlavne nás na to upozorňuje Náš synček Ben. Pritláča si rúčku, vymieňa plátna, ukazuje, rozpráva.
Predsa nám z tejto sady niečo ostalo na hranie.






Alexove plátno s bielou farbou sa nám nepodarilo správne zachytiť. Preto sme po zaschnutí bielej farby na plátne natreli fialovou farbou a odtlačili jeho ručičku.









 


Pri realizácií našej pamiatkovej steny bola veľká zábava. 


Viacej o realizácií home video je TU. Z vlastnej skúsenosti Vám vrelo odporúčam tento produkt a tiež si samotnú realizáciu natočiť. Môžete sa k nemu kedykoľvek vrátiť. 

Vaša SiMa


2 komentáre:

  1. Toto je pekná spomienka. My máme tiež od tohto výrobcu, ale taky sadrový odtlačok.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Áno, máte pravdu, treba si uchovávať spomienky. Asi sadrový odtlačok je lepší pre maličkých drobčekov. Podaril sa Vám a ste spokojní? Aj nad tým som uvažovala :)

    OdpovedaťOdstrániť